Видове токчета според размера и формата

Видове токчета според размера и формата

Много са жените, които обичат високи токчета. Независимо дали е, за да изглеждат по-високи, по-слаби или защото поводът го изисква. Доста съм ви говорила за обувки с токчета, но не мисля, че съм ви разказвала за различните видове токчета. Днес ще се опитам да ви ги класифицирам по размер и по форма.

Висок ток

Високи 7 сантиметра и нагоре, тези токчета визуално правят краката да изглеждат по-дълги. Те са идеални за носене с дълги рокли и специални случаи. Имайте предвид, че трябва да знаете как да ходите с тях. Те не се препоръчват в дни, в които ще прекарвате дълго време на крака, тъй като са много натоварващи.

Стилето

Надвишават 9 сантиметра във височина. Обикновено са доста високи, тънки и почти заострени. Името му идва от приликата с тънък, заострен кинжал. Визуално изглеждат красиви, много бляскави и помагат за стилизиране на фигурата. Имайте предвид, че в тях е доста трудно да се върви.

Средни токчета

Това е най-честия размер токчета на обувки като ботуши, официални обувки и сандали. Те са много разпространени. Те не надвишават 7 сантиметра, така че са доста удобни. Това осигурява гъвкавост. Подходящи са както за офиса, така и в ежедневието.

Ниски токчета

Те са удобни и също толкова елегантни, колкото по-високите. Препоръчват се за работна среда. Те придават женствена нотка, подобряват фигурата, но все пак са по-удобни. Този вариант е в полза на много високи жени, които не желаят да носят високи токчета.

Ток с платформа

Това са просто обувки с ток, които също са повдигнати с платформа в предната част. Това осигурява комфорт и стабилност. Обикновено са високи от 3 сантиметра нагоре. Можете да ги носите както за вечерни случаи, така и през деня. Всичко зависи от модела, който сте избрали.

Котешки ток

Хибрид между стилето и нисък ток. Той е идеален за работни дни или жени, които търсят комфорт. Това е нисък ток, но доста елегантен.

Конусовиден

Тези токчета са високи, но се различават от стилето по форма. По-дебел е и както показва името му, завършва като обърнат конус. Той е по-удобен и може да се намери в различни модели обувки. Може би не е толкова елегантен, колкото стилето тока, но ако търсите нещо високо и удобно, това е добър избор.

Блок ток

Перфектен за небрежен вид. Тъй като това е дебел ток, е доста удобен. Можете да го намерите много сред сандалите и изглежда доста привлекателно. Става за офиса или за непринуден излет.

Платформа

Пълна платформа от петата до пръстите. Те са много стабилни и представляват опция за тези, които желаят да добавят височина, без да жертват комфорт. Те са по-небрежни, но могат да бъдат намерени в различни модели.

Кубинският ток

Той е нисък, къс и дебел. По-дебел е в основата и по-малко на подметката и е леко наклонен навътре. Това е типът ток, който обикновено намираме в летни ботуши и сандали.

Google+ Comments

NenObuvki