Неуважение или търсене на сензация

Още една кинолента тотално превзе Света. Това е сериала “Чернобил”, който възроди позабравената история за атомната централа и катастрофалните последици от взрива.

Като цяло сериала е направен страхотно, много от извижелите кошмара разказват, че дори реквизита е направен като в действителността. Има някои пресилени детайли, но все пак това е сериал. Всички пощуряха по продукцията, след финала на “Игра на тронове”, Света бе завладян от “Чернобил”. Адмирирам създателите на сериала, защото ни припомнят история, която за съжаление, като всичко при нас хората беше забравена. Не мога обаче да разбера едно нещо. Добре, харесва ви сериала, чудесно, искате да посетите мястото, много добре. Аз също много искам да посетя мястото, което едно време е било Троя, да се докоснеш до историята на велики войни. Припят е достъпна дестинация, всеки, който няма страх може да го посети. Само, че не мога да разбера, защо отиваш в един град, в който от всякъде извира тъга, болка и безпомощност, мрак и пустота и на фона на цялата тази трягедия, която се е случила там си пускаш полугола снимка. Ей това не го разирам и не го проумявам. Да нямаш и капка уважение и капка чувство на почит към загиналите и страдащите от тази катастрофа. Та то е все едно да отида в църквата в Батак и да се снимам по бельо! Това показва, колко комерсиални и пошли сме станали и не зачитаме паметта и саможертвата на ближния. Честно казано аз съм меко казано възмутена от подобна гавра с паметник на болката и тъгата.

Надявам се поне да няма български инфлуенсъри, които да публикуват подобни абсурдни фотоси в социалните мрежи. Единственото, което те могат да направят в момента е да се засрамят.

Google+ Comments

NenObuvki