Успях да спася бизнеса си, благодаря на ЕОС Матрикс

Успях да спася бизнеса си, благодаря на ЕОС Матрикс

Историята, която ще ви разкажа, няма нищо общо с тривиалните рецепти за успех, които се пишат ежедневно от знайни и незнайни автори.

Още когато бях на 18 години, знаех, че притежавам качества, които по-малък процент от хората, в днешно време, притежават. Впоследствие и до ден днешен вярвам, че именно те са в основата на моя „успех“.

Първо ще започна от думата успех и значението ѝ, погледната през моите лични възприятия.

Никога не съм смятала, че успехът е свързан с пари, коли, дворци и лукс. Животът ми ми е предоставил ситуации, в които съм попадала в лукс, без той да е плод на моите лични усилия и труд, и още тогава разбрах, че дори луксът може да бъде безкрайно скучен, ако ти е поднесен наготово и е ежедневие.

Когато бях малка, обичах да мечтая и то не за малки неща. От днешна дата се радвам, че е било така, въпреки пропастта, в която попаднах, когато усетих колко отговорности, трудности и препятствия ми предстоят, за да достигна до някой от стремежите си. Но без мечтите нямаше да направя първата крачка – крачката на прогреса. С времето осъзнах, че най-силното ми качество, което ме кара да се развивам, е непримиримостта ми. Защо? Защото виждах как хората около мен обичат да им е удобно, предпочитат да си поставят собствен етикет и после да си седят удобно облепени в него. Аз не се родих такава. Смело си позволявах да опитвам, да бъда повече отколкото си мислих, че съм. Страхувах се, повярвайте ми, но не спирах да търся варианти и да експериментирам.

С опита ми разбрах нещо много важно за живота и бизнеса си, а именно, че има действия, ситуации и явления в живота, които ти няма как да превъзпиташ, няма как да промениш и имаш нужда от помощта на другите. Защото ти не си център на вселената и няма как да управляваш всичко успешно сам.

Казах всичко това, защото бизнесът и процесите са отражение на вътрешния свят на един войн, който е решил да го създаде и да се бори, а всеки войн е на първо място човек, който преминава през различни периоди.

Започнах с благодарности и сега ще разберете защо. Преди година бизнесът ми вървеше надолу, не защото работих по-малко, или се стараех по-малко. Започна системния проблем от нередовни плащания на клиенти. Това забавяше паричния поток и всички процеси. Първоначално растежът спря, а после бавно и славно вървяхме към фалит. Защо? Заради моето Его. Заради това, че смятах, че винаги можеш да се справиш сам и заради недоверието си към чуждата помощ. Питах се как щом аз не мога да помогна на бизнеса си, някой друг ще го направи. И осъзнах, че наистина имам нужда от помощ. След щателно проучване се обърнах към най-голямата колекторска агенция в България – ЕОС Матрикс. Към момента компанията разполага с два офиса – в София и Стара Загора, в които работят над 300 служители. Управител на компанията е Райна Миткова. Искам още веднъж да им благодаря за страхотния професионализъм, човешкото разбиране и факта, че накараха бизнеса ми отново да потръгне, в момент, в който надеждите ми бяха на изчерпване.

Бъдете умерени в действията си, усилени в спокойствието си, разбиращи към останалите гледни точки. Вярвайте и се доверявайте.

Така бизнесът ви ще процъфти.

Google+ Comments

NenObuvki