Molly-22C-Black-Patent-Womens-Designer-10paj2aОфис работата е работата на XXI век. Поне според мен е така. На все повече жени се налага да работят в офиси или в бизнес сгради. Било в банка, било като асистенти или да упражняват друга професия все в този дух.

Важно е да знаем какво облекло да носим в такива ситуации. Дори във фирмата да имате dresscode, замисляли ли сте се, че именно обувките не влизат в dresscode-а, а те са всъщност елементът, който придава завършеност на тоалета ви.

Затова сега ще ви дам няколко съвета какви обувки да носите в подобни ситуации, за да сте възможно по-перфектни.

Правило №1 Обувките ви не трябва да са по-високи от 7-8 см. Да, за някои дами това не е много. Те са свикнали да носят обувки с минимална височина от 10 см, но послушайте ме. Всичко, което е по-високо от 8 см, е предназначено за вечерните клубове и барове, а не за работа.

Правило №2 Важно е да ви е удобно, все пак ще сте обути така цял ден. Препоръчвам ви обаче да не ходите постоянно на ниски обувки. Позволявайте си ги от време на време, но слагайте и високи. В тази връзка, може да ви звучи парадоксално в първия момент, но наистина има обувки, които могат да бъдат хем високи, хем удобни. Как да разберете кои кои са ли? Ами, още когато мерите нови обувки в магазина, се замислете за следното. Усещате ли подметката да приляга по цялото ви стъпало, или само на пръстите и петата ви. Ако е първото – купувайте ги. Ако е второто, по-добре ги оставете, откъдето сте ги взели.

Правило №3 Вид на токчето. Не знам на вас как ви изглежда, но за мен платформите винаги са създавали някак си по-ежедневна, но не и бизнес визия. Поне сандалите, ботушите ми харесва как стоят на платформа. Все пак, когато говорим за бизнес стил, мисля, че тънкото и дебелото токче са по-подходящи. А когато говорим за удобна бизнес визия, аз се спирам на по-дебело токче, чиято височина вече уточнихме.

Google+ Comments

NenObuvki