Можете ли да да познаете от коя държава са чужденците?

България вече е доста популярна дестинация, не само през лятото, а целогодишно. Нашата прекрасна страна привлича все повече туристи от най-различни кътчета на Земята.

Попаднах на една доста интересна статия, относно маниерите и навиците на туристите от различни националности. Доста забавна беше, България за съжаление не участваше, щеше да ми е много интересно да видя как ни описват като туристи. Все пак като сме на чужда територия, гледаме да спазваме някакво благоприличие. Не сме онези байганьовци от романа на Алеко Константинов. Или поне ми се иска. Когато пътувам извън България, честно да си призная винаги познавам сънародниците ни. В повечето случаи те говорят на висок глас и тъй като знаят, че няма да ги разберат местните, а да срещнеш българин е доста рядко, думите които използват не винги са премерени. в повечето случаи се използват диалектни форми и вулгаризми и задължително има: ” Снимай ме тука на тоя фонтан”. Винаги попадам на някаква ситуация, в която да видя най-колоритните българи, ядосани, че някой им пречи на селфито, например. В повечето случаи гледам с насмешка над нещата, забавлявам се. Има нации, които няма как да бъдат объркани. Руснаците нпример отдалеч се познават, руси, бели, зачервени от слънцето, имат едно доста специално излъчване. Англичаните също си имат някакво свое си излъчване, в повечето случаи са бели и рижави.В статията бяха описани като учтиви, а младите се интересуват от местата, на които се предлага бира.  Турцте са си наши познайници, мисля, че и тях няма как да ги объркаш, по-възрастните мъже почти винаги са с мустаци. В статията бяха описани като хора, обичащи топлите места и като хора, които правят комплименти на жените, за това мога да поспоря, защото те според моите наблюдения са доста консервативни и не биха си позволили нещо подобно, но пак казвам това си е мое мнение.

Обичам да изучавам хората от различните нациаоналности. Интересно ми е да виждам техния начин на живот, маниерите и навиците им. Все пак Света е толкова пъстър и всяка една националност си е отделен нюанс.

Google+ Comments

NenObuvki