Отрова от син скорпион срещу рак?

IMG_6259Чували ли сте за отровата от син скорпион и действието й срещу раковите образувания? През последните години тя нашумя много и дори се сещам, че имаше хора, които пропътуваха хиляди километри до Куба, за да се сдобият с нея.

Научих, че миналият месец лекарството, наречено Видатокс е започнало да се внася и продава и у нас, и вече повече хора ще имат достъп до него. Заслугата за това била на фондация „Неогенезис“ за помощ на онкоболни и нейният председател – Елена Банова, която също е посещавала Куба, за да се сдобие с лека от син скорпион.

Представянето на новото лекарство е било на 14 октомври в София – посолството на Куба. Участвали и присъствали са много лекари и онкоболни, представители на медицински и пациентски организации, посланикът на Куба – Тересита Капоте,  медицинската сестра Веселина Ганчева и издателят Светослав Кантарджиев.

Честно да ви кажа, малко съм скептична към подобен род лекарства , понеже на много пъти се е случвало те да дават само празни обещания и всъщност да не вършат чак толкова добра работа. Затова ми хареса, че в интервю на лекарите от Лабиофам (компанията, произвеждаща лекарството),  бяха реалистични в обещанията си и дадоха да се разбере, че лекарството не действа в 100% от случаите и не винаги успява да се пребори с раковите клетки, но има и други ползотворни действия, които го правят препоръчително – като например, че засилва имунната система и помага по-лесно да се премине през химиотерапия.

Google+ Comments

NenObuvki