Bare Feet“Боси по асфалта”… ами, не съвсем, но топло, топло. Определено не ви приканвам да опитате да ходите там, където посочва Росица Кирилова, но ходенето без обувки си има своите предимства. Както и недостатъци.

Да започна с недостатъците. Петите се захабяват е едно на ръка. Ще трябва да обръщате по-голямо внимание в грижата си за тях. Освен това не ви препоръчвам да се разхождате боси по който и да е асфалт, защото обикновено по улиците има боклуци и никога не знаете на какво можете да попаднете. Порезните рани на стъпалата са много неприятни. Но затова пък го има паркета вкъщи, поляната с мека трева, плажът или камъните около някоя река.

Определено положителните неща са много, много повече:

1.Няма нищо по секси от бос мъж или жена, който се разхожда у дома. Стъпалата за някои са ерогенна зона, а за други самата гледката е възбуждаща.

2. Без чорапи и обувки ходилата се изпотяват по-малко и това предпазва вас и околните от неприятна миризма.

3. Да се ходи бос е полезно, тъй като така по естествен начин се изгражда свода на ходилото. На много хора с полуплоско стъпало се препоръчва именно да се движат поне час у дома по този начин.

4. Няма как да не отбележа, че шляпането по голи пръсти и пети подобрява кръвообръщението и спомага за оросяването на крайниците.

5. Боси по пясъка на морето. Това е равно на извайване ходилата, тъй като пясъкът е най-добрият екфолиант. Кожата става много по-мека и гладка.

Е, убедих ли ви да походите малко без обувки?

Google+ Comments

NenObuvki