Високи или безопасни?

Високи или безопасни?

Красотата изисква жертви, особено ако е на високи токчета. Почти не се сещам за жени, които да не въздишат по високия ток и да нямат поне един такъв чифт обувки в гардероба си. Разбираемо е – високите токчета са символ на жественост и финес. Те са основна предпоставка за атрактивна визия и сексапил. Колкото и да са красиви обаче, често крият редица вреди за здравето.

Прекалено високите токчета могат да предизвикат появата на разширени вени, оток или бърза преумора. Те са вредни и за костната структура на стъпалата и долната част на краката.

Как обаче да разберем за себе си кои токчета са твърде високи и къде е границата на пресичане между допустимо и вредно?

Разрових се по темата и открих изложения от специалисти. До преди няколко години за допустима височина на тока се е приемала дължина от 5-7 сантиметра. Нови данни обаче сочат, че здравословната и полезна височина на тока не трябва да надвишава 2,5-3 сантиметра. Това се смята за идеалния вариант, защото балансира между красотата и здравето на краката.

Между другото, оказа се, че и обувките с напълно равна подметка също нанасят вреди за здравето. Липсата на какъвто и да е ток увеличава напрежението в ходилата и причинява болка и умора.

Въпреки многото мнения по темата с перфектната височина на тока, смятам, че тя трябва да се определи най-вече от индивидуалните възприятия. Някои жени предпочитат високи токчета, други избират тип „балеринки“. Какъвто и да е вашият избор, съобразете се с тези обувки, които ви дават комфорт, удобство и ви карат да се чувствате добре.

Вярвам, че перфектните обувки съществуват. А вие?

Google+ Comments

NenObuvki