Тен с натурални продукти

Края на месец май сме, слънцето е щедро, а аз попивам всеки негов лъч. Дори забелязвам, че вече започвам да се зачервявам, за да избегна обаче болезненото зачервяване си имам една малка тайна.

Обожавам лятото, обичам ярки цветове, а най-много обичам да имам шоколадов тен. По принцип съм доста бяла и за мен е доста трудно да получа перфектния шоколадов тен. Знаете, че белите хора не почерняваме, а почервеняваме, което първо, че е доста болезнено и дискомфортно, но и не изглежда никак добре. Преди се чуватвах като някой немски турист. Използвала съм какви ли не козметични продукти с меланин и всякакви други съставки, или по-точно химии, подпомагащи тена. Ефект- червена като рак, поне не се белих. Доста е неприятно. Имам много близка приятелка, която е по-мургава и никога не почервенява, с един плаж и става като мулатка. Понякога много ме дразни да си призная. Чисто приятелски разбира се. Не влагам никакво лошо чувство. Преди две години на плажа се заговорих с една много симпатична млада дама, която ми разкри една тайна и ще съм й вечно благодарна. Сподели ми, че тя се сдобива с прекрасен тен само с едно единствено нещо. Реших, че сега ще ми каже, че си купува крем за стотина лева, или ходи на солариум. Но не, тя ми показа едно бурканче с олио. Като го отворих ме лъхна един много познат и приятен аромат. Оказа се обикновено какаово масло. Сигурно съм имала много глупаво изражение, защото тя започна да се смее и ми каза да го пробвам. Намазах се, станах много мазна, помислих, че няма да попие, но всъщност много добре хидратира кожата ми. Не си мислете, че като съм се прибрала от плажа и съм станала веднага шоколадка. Не става с един плаж, но на моята кожа, подейства страхотно. Не ми бяха нужни слънцезащитни кремове, просто едно прекрасно какаово масло и не бях червена като рак, а кожата ми се хидратира прекрасно, до края на престоя ми вече имах прекрасен тен, без ужасната червенина и болка. От тогава винаги си взимам какаово масло за плажа, най-хубавото е, че се разтопява на 35 градуса и ти позволява да се намажеш дори, ако е в твърдо състояние. Миналата година например добавих и кокосово масло и беше още по-приятно.Казват, че дори имат и антицелулитен ефект. Не съм го изпробвала, но не пречи да опитам.

Тази година отново ще се доверя на моите масла, като смятам да добавя и бадемово, пък ще видим какъв ще е резултата. Споделете ми вашите тайни за перфектен тен .

Google+ Comments

NenObuvki