Красотата на душата

Красотата на душата

Живеем в свят изпълнен със суета, фалш, лицемерие и съперничество. А парите са в основата на всичко. Какво обаче иска душата?
Душата иска красотата! А какво е красотата?
Всеки има различни възгледи и възприятие, но все пак ние всички сме хора и дълбоко в себе си се нуждаем от много прости неща, за да се чувстваме добре. Нуждаем се от любов, закрила, нежност, прегръдки и топлина.
Какво обаче се случва в обществото ни днес?
Защо все по-малко хора се чувстват така.

Първо заради парите – или по-скоро заради показността. Благодарение на навлизането на социалните медии кръгозора ни се увеличи, а с него и желанието за величие. Преди време, когато нямаше интернет, хората нямаше с какво да се сравняват и живееха по-спокойно. Разликата между теб и съседа ти тогава – в стандарт на живот и възможности няма как да е толкова голяма, колкото сега с известните личности в инстаграм например.

Завистта е човешко качество и не е нещо неестествено. Паднали в нейния плен сме готови на всичко, за да приличаме на тези хора и да водим като техния живот. Истината е че, ние никога няма как да знаем как те се чувстват, но сме заблудени и така не стигаме никога до истината. Моят съвет е да спрете да се лутате и да си позволите да усетите красотата на душата, защото наистина всичко се крие в малките неща.

Google+ Comments

NenObuvki