Трябва ли чантата да си отива с обувките?

Трябва ли чантата да си отива с обувките?

Преди това беше златно правило в модата – чантата трябва да е в същия цвят като обувките. Нещата обаче стоят доста по-либерално днес. Да, чантата и обувките трябва да си отиват, но вече не е нужно да изглеждат като комплект.

Тази свобода носи със себе си един куп въпроси: Трябва ли да са един и същи цвят? Трябва ли да купувам обувките преди чантата, за да ги съчетая? Ами ако много харесвам една чанта, но нямам подходящите обувки? Истината е, че строгите правила са нещо от миналото и днес можете да комбинирате и експериментирате с нови тенденции и текстури. В тази публикация ще ви дам няколко съвета как да съчетавате чанти с обувки, за да получите нещо стилно.

Идеята е да използвате чантата, която ви харесва най-много и да я комбинирате с любимите си обувки, без да се притеснявате твърде много; просто трябва да вземете под внимание някои критерии, за да направите избора си на облекло по-лесен, а не стресиращ.

На първо място решете дали искате да съчетаете обувките и чантата по…

Цветове и контраст
Основното нещо, което трябва да вземете предвид, когато комбинирате обувките с чантата, е, че техните нюанси е препоръчително да са подобни или, напротив, напълно контрастни. Ако искате чантата ви да е главен герой, можете да заложите на червена или златиста и да се възползвате от този цвят, за да се комбинирате останалите си аксесоари, като пръстени и гривни. Ако искате чантата и обувките в крайна сметка да са в един цвят, изберете различни текстури и материали – това ще внесе нужното разнообразие за по-небрежен вид.

Принт и цветове
Ако харесвате изчистена визия, не смесвайте различни цветове. За чанта на животинска щампа, ще трябва да комбинирате обувките си с един от нюансите от щампата. Например, ако чантата ви е с традиционна леопардова щампа, обувките трябва да са кафяви или черни.

Стил
Важно е чантата и обувките да са в един стил. Ако изберете за по-рокерски вид, чанта с верига е идеалното допълнение с ботуши с катарами. Ако обаче чантата ви е малка, елегантна и би се комбинирала добре с рокля, ще изглежда малко неугледно да я съчетаете с едри спортни маратонки.

Размер
Размерът е основен фактор, който трябва да вземете предвид за хармоничния външен вид и за изпъкването на детайлите. Едра чантс ще изглежда страхотно с дискретни обувки, като например тъмни и сериозни обувки на токчета, в офис вид, а по-малка чанта може да се комбинира с ефектни платформи.

В крайна сметка, основната работа зависи от вас и модния ви усет. Най-добрия съвет, който мога да ви дам, е да гледате на облеклото си като на цялостна картина, не отделни детайли – композицията е ключова за добрия стил!

Google+ Comments

NenObuvki