Кои са най-скъпите обувки в света

Кои са най-скъпите обувки в света

Най-скъпите обувки в света често са не просто модни аксесоари, а истински произведения на изкуството, съчетание на лукс, редки материали и изключителен дизайн.

Moon Star Shoes например струват $19.9 милиона. Тези обувки, създадени от италианския дизайнер Антонио Витри, са най-скъпите обувки в света към момента. Те са направени от злато, диаманти и парче от метеорит, който е паднал на Земята преди 1576 г. Рядкостта на материалите и уникалният дизайн ги правят наистина уникални.
Използването на диаманти и злато, както и уникалността на метеорита като част от обувките, увеличават стойността им, превръщайки ги в колекционерски обект.

На второ място се нареждат Passion Diamond Shoes на стойност $17 милиона. Тези обувки са дело на дубайската марка Jada Dubai и са изработени от 236 диаманта, включително два 15-каратови диаманта в центъра на всяка. Те са направени от чисто злато и са ръчно създадени.
Луксозните материали като диаманти и злато, съчетани с майсторското изработване, са основните фактори, които правят тези обувки изключително скъпи.

След тях, с цена от $15.1 милиона, следват Debbie Wingham High Heels. Тези обувки са създадени от известната дизайнерка Деби Уингам и съдържат някои от най-скъпите скъпоценни камъни в света, включително редки розови и сини диаманти. Освен това, обувките са направени от платина и чисто злато, а шевовете са изработени с конец от 24-каратово злато. Използването на изключително редки диаманти и златни детайли допринася за тяхната колекционерска стойност.

Както стана ясно, най-скъпите обувки в света струват грандиозни суми заради комбинацията от изключително редки и скъпи материали, уникалния им дизайн и ръчна изработка, както и културната или историческата стойност. Те не са предназначени за ежедневно носене, а са инвестиция и символ на лукс, положение и възможности.

Google+ Comments

NenObuvki