Да помислим за здравето на краката

Да помислим за здравето на краката

Здравейте, приятели! Днес реших да споделя с вас няколко ценни съвета, с които да се погрижим за здравето на краката си. Случвало ли ви се е напоследък да изпитвате лека болка, умора или тежест? При мен се случи и се оказа, че е вследствие на неправилна грижа за стъпалата. Ето какво може да променим в навиците и ежедневието си, за да предотвратя бъдещи проблеми.

Оказа се, че ходенето на босо е не само приятно, но е и полезно за сухожилията и мускулите. Също ще повлияе положително върху стойката и намалява болката в ставите. Като бонус – подобрява кръвообращението и „студените крайници“ постепенно изчезват.

Толкова любимите ни високи токчета също могат да навредят на краката ни, ако прекаляваме с тяхното носене. Продължителното стоене на висок ток скъсява мускулите на стъпалото и „съдейства“ за неправилното натоварване в предната част на стъпалата. Ако все пак не желаем да се откажем от високите обувки, то може да намалим времето за носене с лека хитринка. Ясно е, че в една дамска чанта може да се открие всичко, тогава защо да няма и чифт удобни обувки? Може да ги сменяме през деня или да ги носим под бюрото, за да не изморяваме краката си допълнително.

Полезно удоволствие носят и упражненията за стъпалата. Може да изпъваме редовно краката си, като ги качваме на високо, за да свалим напрежението от тях. Също може да разтягаме отделните пръсти, като хващаме всеки поотделно, издърпваме ги леко и ги започнем бавни кръгови движения.

Google+ Comments

NenObuvki