Как да завържем връзките на различни обувки?

Как да завържем връзките на различни обувки?

Здравейте! Днес реших да обърна внимание не един особено важен детайл, който струва ми се, често пренебрегваме. Това са връзките за обувки. Знаехте ли, че според повода, или по-точно според типа обувка, съществуват различни методи за завързване. Ако ви е интересно, продължете да четете.

Да започнем с елегантните обувки, които са подходящи за костюм например. Най-подходящите за тях връзки са тънки и тъмни на цвят, завършващи с восъчна текстура, за да не се разнищят. При тях е по-добре да бъдат нанизани в хоризонтална позиция, докато кръстоските да бъдат отдолу и невидими за окото. (както е показано на снимката)

Продължаваме с маратонките. Универсалните модели са любими на всички, а и от няколко години могат да се носят както със спортни екипи, така и в спортно-елегантен стил – например дънки и сако. За да подчертаете модерния streetwar стил, можете да завържете връзките оригинално. Например кръстосано или преплетено. Много е лесно – връзките трябва да се редуват една с друга в противоположни посоки.

Ако сте от привържениците на трекинга, знаете, че подходящите обувки са основно изискване. Но наясно ли сте с важността на връзките на обувките за този тип дълъг преход? Не добре завързаните обувки носят риск от изхлузване, също така може да станат предпоставка за падане и нараняване. Затова начинът, по който се завързват трекинг обувките, трябва да бъде съобразен с наклона на терена, по – който ще се проведе походът. На много стръмни повърхности, връзките трябва да започват близо до пръстите на краката и да притискат добре ходилата. Ако ще ходите по по-равна повърхност, започнете да завързвате обувките си две дупки по-надолу от глезена.

Google+ Comments

NenObuvki