Червени обувки, наколенки и „Биограф” на Светльо Кантарджиев

Кое е общото между наколенките, високите токчета и списание „Биограф”? Ще ви отговоря – здравословни са. Наколенките подпомагат движението, високите токчета правилната стойка на тялото и тренират мускулите на прасците и бедрата, а списание „Биограф” развива мозъчните клетки и подпомага мисловния процес.

red shoesА сега: Кое е общото между д-р Ливайн, червените обувки и Светльо Кантарджиев. Ами, и трите придават класа. Наколенките, ако не са на д-р Ливайн, почти никой не ги купува. Червените обувки говорят за изисканост и висок стил. Светльо Кантарджиев, в качеството си на маркетингов директор на списание „Биограф”, е културен деец и общественик, който придава от своя социален престиж на изданието. Благодарение на неговото представяне и рекламен подход  за 4 години (от 2011-та) „Биограф” се нареди сред малкото качествени издания, които обогатяват словесния речник, разширяват кръгозора и те карат да избереш хартиения носител, вместо да стоиш с часове пред екрана на компютъра, таблета, смартфона.

„Биограф” не е списание, създадено от случайни хора, както повечето дамски издания и сайтове за жената. Още със самото име на рекламния му директор (Светльо Кантарджиев) вдига нивото, а след това и добре подбраните журналисти, редактори и дизайнери като Валерия Велева, Любляна Папазова, Светльо Дукадинов, Андрей Михов и др.. Подходящо е за хора, които искат да се срещнат с културата и да се откъснат от чалгата, турските сериали и жълтите предавания. И в трите споменати няма нищо лошо, но и трите си приличат по едно – крайният резултат определено не е умствена градация.

Простете, че така остро изразявам мнението си, но смятам, че новото поколение трябва действително да се откъсне от всички фактори, които задържат развитието на личност му. Смятам, че трябва да се ориентираме към културното си възпитание и четейки да се запознаем с най-българските образци и да ги сравним с моделите от Запад. Само така ще осъзнаем, че и у нас има хора от класа, който чертая културната линия на нацията и ни карат да се гордеем. И тази линия е ярка, блестяща и достойна за похвала пред чужденците.

Google+ Comments

NenObuvki