Летен педикюр

Летен педикюр

Към перфектната лятна визия вървят отворените обувки и леки сандали. Това означава, че краката ни ще бъдат на показ и се налага да се погрижим за педикюра си. Освен оформянето на нокътя, ключов фактор е и изборът на цвят.

Хубавото на летния сезон е, че ни позволява да бъдем смели и да експериментираме с цветовете. Това се отнася и за ноктите на краката. Те могат да бъдат във весели ярки цветове или пък в тъмната гама. Изборът е наш.

Какъвто и цвят да предпочетем обаче, трябва да имаме предвид, че за перфектното покритие трябва да използваме и топ лак. Друга алтернатива е спреят за фиксиране и бърз изсушаване на лака.

За страхотен и дълготраен резултат може да полираме ноктите на краката и след това да ги поглезим със специално масло. За да се предпазим от обезцветяване, препоръчително е първо да нанесем основа за лак. След това трябва да нанесем основния цвят в средата и да го разнесем с четката линия по линия. Най-добре е да не лакираме изцяло големия нокът на краката. Така ще изглежда по-елегантно. За да издържи по-дълго цветът, може да нанесем топ лак или гланцово покритие. И сме готови.

Ако искаме да разнообразим педикюра си, може да добавим фигурални орнаменти или да лакираме всеки нокът в различни нюанси. Добра идея са и лепенките или залепващите се малки камъчета.

Прави ми впечатление, че от няколко години се завръща и модата за пръстени на краката или семпла гривна. Може да освежим лятната визия с подобен елемент, стига да не прекаляваме.

Google+ Comments

NenObuvki