Силата на водата

Силата на водата

Всички сме се убедили, че водата има собствена сила и че без нея не можем да съществуваме. Днес обаче в блога си искам малко по-подробно да обърна внимание на нейните свойства и на благоприятното ѝ влияние върху организма.

За темата бях провокирана от мнението на мои познати, които смятат, че пиенето на средно два литра вода на ден е прекомерно. За мен, а и за всички хора по земята, пиенето на вода е необходимо. Причинате е защото е основната течност за живота, ръководеща серия от основни функции, свързани с правилното усвояване на хранителните вещества и елиминирането на токсични вещества. В подкрепа на тези теза извадих няколко процеса, при които доброто ниво на вода в нашето тяло, е от съществено значение.

Терморегулация
Добрата хидратация спомага за поддържане на нормална телесна температура. Водата не само утолява жаждата, но действа като естествена „охлаждаща течност“. Това е валидно особено, когато топлината се изтласква навън или когато по някаква причина температурата ни се повишава повече. Такива случай са извършването на упражнения, настинки или дори външните метеорологични условия.

Благоприятства елиминирането на мазнини и токсини
Приемът на вода в достатъчни количества спомага работата на чревния тракт, като същевременно помага на тялото ни да елиминира всичко, от което няма нужда. Водата е и от съществено значение за правилното функциониране на нашите бъбреци, които играят роля за пречистващата функция на организма. Също така помага за премахването на мастните натрупвания и целулита.

Обмен на хранителни вещества
Водата играе и важна роля за процеса на правилно разграждане на храната. Чрез нея различните хранителни вещества могат да достигнат до всеки от нашите органи чрез кръвообращението. Без течния елемент тези вещества, сред които витамини и минерали, не биха могли да изпълнят своята функция – да хранят нашите клетки.

По-силни мускули
Водата също е важна за мускулите и ставите. Чрез нея те остават в оптимално добро състояние.

Така достигам до извода, че добрата хидратация помага до голяма степен от нашето здраве и благополучие. Следователно ежедневният ѝ прием в съответното съотношениен е основна мярка, която не бива да се забравя.

Google+ Comments

NenObuvki