В главната роля: Върховете на обувките

В главната роля: Върховете на обувките

Може би не сте се замисляли, но върховете на обувките играят основна роля за цялостното им възприятие и външен вид. Те се разпределят на заоблени, квадратни, леко остри и шпиц върхове. Всеки от тях има своето значение за визията ни и създава оптическа илюзия за издължаване на крака или намаляване дължината на стъпалото. Нека обаче ги разгледаме по-подробно.

По мое мнение най-предпочитани в последно време са обувките с шпиц върхове. Това се дължи на факта, че те създават илюзията за изтъняване и издължаване на краката. Ефектът е особено осезаем ако съчетаете цвета на обувките с този на чорапогащника си. А ако моделът е и с висок ток, ще постигнете илюзията за по-малко стъпало.

Плюс на обувките с леко заострени върхове пък е, че са подходящи за всеки тип стъпало. Те стоят много елегантно и стилно на крака и могат да бъдат съчетани както с панталон, така и с пола или рокля.

Най-универсалните модели са обувките със заоблени върхове. Според някои изследвания, освен че са най-класически, те са и най-здравословни за краката. Благодарение на по-свободната си кройка, която осигурява достатъчно място на пръстите на краката, те са идеални и за по-широки стъпала.

Моделите обувки с квадратни върхове отново се налагат като предпочитани от дамите. Отрязаните им върхове също оптически скъсяват стъпалото. Тази форма е особено удобна и подходяща за всеки вид ходило, тъй като позволява достатъчно място за пръстите.

А вие кой модел предпочитате?

Google+ Comments

NenObuvki