4 модни съвета за напреднали и напредващи

Ето ви дългоочакваното продължение на публикацията ми за това как да се обличате по-стилно с малко усилия. Днес ще ви кажа няколко модни съвета за по-напреднали. Това не означава, че са трудни или че не стават за начинаещи, просто изискват малко повече опити, докато не се научите да ги прилагате върху собствения си стил – но не е ли това забавната част?

1) Научете как да комбинирате цветовете

Комбинирането на цветовете по правилния начин, използвайки хроматичен кръг, може да трансформира вашия стил завинаги. Много хора обичат цветовете, но не ги използват оптимално, защото се страхуват да не направят грешка в съчетаването. Ако и вие се чувствате по този начин, потърсете в интернет хроматичен кръг (color wheel на английски) и ще видите няколко варианта за съчетаване на 2, 3 или 4 цвята.

Знанието как да използвате цветовете в своя полза ще направи облеклото ви наистина ефектно. Можете да се възползвате от трика на монохромните или аналогови цветове – или допълващите се (тоест противоположни), ако сте по-дръзки. И ако и вие като мен не си падате много по шаренкото, знайте, че можете да добавяте цветове в малки детайли като аксесоари, чанти, обувки и да направите външния си вид хиляди пъти по-стилен, без да е прекалено крещящ или кичозен.

2) Изберете си акцент, около който да изградите облеклото си

Може би вече си имате собствен стил и е по-изчистен. Харесвате основни цветове като черно, бяло, носите изчистени тениски и дънки и т.н. Но бихте искали да изглеждате по-стилно и да разнообразите визията си – не винаги да изглеждате еднакво. Има доста прост трик за постигането на тази цел: Винаги включвайте акцент в облеклото си. Този акцент може да бъде колан или цветен чифт обувки или леопардов принт например. Акцентът е това, което привлича погледа. Представете си изцяло черно облекло с колан в жизнерадостен отенък на жълто, или тюркоазено синьо или дори със шарена бродерия. Това наричаме светлинна точка.

Когато избирате облеклото си, ако смятате, че е “твърде просто”, помислете за някакъв акцент и инвестирайте в него!

3) Използвайте тенденцията в стил Hi-Lo

Модата на Hi-lo идва от английски High and Low, което е свързано с смесването на елегантни и семпли дрехи и аксесоари в един общ стил. Като пример: Смесване на елегантен блейзър със къси дънки на дупки. Комбинирайте елегантни дрехи с по-стрийт стил, с маратонки и т.н. – ще изглеждате интересни и като професионални модни консултанти в едно.

4) Пазарувайте интелигентно

Винаги мислете с какво бихте могли да комбинирате една дреха, преди да я купите. Инвестирайте в универсални дрехи, които ще можете да комбинирате по различни начини и с различни аксесоари, за да получите различни визии. Купувайте само дрехи, които отговарят на вашия личен стил. Ако сте човек, който цени комфорта, няма смисъл да инвестирате в неудобни елементи. Така че, важно е да знаете какво харесвате и какъв е вашият личен стил.

Не забравяйте да купувате дрехи, които ви подхождат. Това звучи очевидно, но е много важно. Понякога толкова харесвате една дреха, че в крайна сметка я купувате даже и размерът да е прекалено малък или прекалено голям за вас. Визуално обаче не изглежда добре и изобщо не е стилно – важно е дрехите да ви прилягат.

Да си стилен е преди всичко да рискуваш! Играйте си с нови възможности, нови комбинации. Опитайте се да се измъкнете от рамката и да подхождате творчески.

Надявам се тези съвети да са ви били полезни. Не забравяйте, че никога не е късно да промените визията си или да преобразите гардероба си!

Google+ Comments

NenObuvki