Стъпка по стъпка към красиви крака

Стъпка по стъпка към красиви крака

Как мислите, каква е тайната за това да бъдем горди притежатели на красиви крака? Някои ще кажат тренировки, други ще заложат на хранителния режим. Без подходящата грижа обаче, картинката няма да бъде завършена.

Например каква полза от стегнати красиви крака, но с напукани пети или мазоли? Няма как да ги избегнем понякога, но пък може да положим нужните грижи. Така ще се чувстваме и изглеждаме по-добре.

Може да започнем нашия уелнес по чудесен релаксиращ начин с топла вана. Баните за крака са полезни не само за краката ни, но допринасят и за душевното ни удоволствие. Колкото и да приятно обаче, не бива да чакаме кожата ни да се „сбабичоса“. Отнема не повече от 10-15 минути, за да я омекотим и премахнем замърсяванията и мъртвия слой.

За по-голям ефект може да прибавим към банята мента или мащерка за свежест и натурални ползи. Маслото от чаено дърво или градински чай помага срещу неприятни миризми. Розмаринът пък унищожава бактериите, а ободряващите билки ни карат да се чувстваме като в оазис. След релаксиращата вана трябва да подсушим добре краката си, като обърнем специално внимание на зоната между пръстите.

От по-внимателна грижа се нуждаят и петите ни. Кремовете, обогатени със салицилова киселина може да използваме и като пилинг за премахване на грубата кожа.

Продуктите, предназначени за грижа, съчетани с урея, правят кожата на краката ни по-еластична и действат като естествен хидратиращ фактор. За красиви крака за по-дълго време, е препоръчително да се нанася лосион два пъти – сутрин и вечер. Особено подходящи са тези с лавандулов екстракт.

За да регенерираме кожата на краката и поглезим стъпалата си, може да използваме овлажняващ крем или подхранващи масла. А ако искаме да бъдат с лечебно действие, може да обуем ходилата си в дебели памучни чорапи и да спим с тях.

Google+ Comments

NenObuvki