Да почистим лачените обувки

Да почистим лачените обувки

През последните сезони лачените обувки не само отново станаха моден хит, но и продължават да набират популярност от година на година. Така че, ако се чудите как да почистите своите лачени обувки и да се радвате на добре поддържания им външен вид за дълго време, ви предлаган няколко метода, с които да получите желаните резултати.

Редовно почистване на лачени обувки
Грижата за лачените обувки и за постигане на желаните ефекти, трябва да се извършва редовно. Въпреки че не е необходимо да перете обувките от велур често, напротив, редовното почистване и полиране на лачените обувки е в основата на правилната грижа.

Защо? Благодарение на редовното отстраняване на мръсотията отвън върху лаченият слой, обувките няма да се износят или повредят. Това всъщност гарантира, че те ще остават блестящи и елегантни за по-дълго време. Блестящият слой лакирана кожа има и други функционални свойства: много по-трудно се замърсява от кожения слой например. Следователно, колкото по-дълго остане в добро състояние, толкова по-лесно ще ги почистите. Лакираните обувки се почистват най-добре след всяка употреба: противно на това, което изглежда, не отнема много време.

Почистването на лачени обувки не е трудно, просто развийте навика да следвате редовна процедура в няколко стъпки:
Имайте винаги под ръка меки парцали.
Вместо вода, използвайте нежно почистващо мляко и с него навлажнете кърпите.
Избършете обувките си внимателно с влажна кърпа, за да отстраните мръсотията от тях.
Почистете обувките си на химическо чистене.
Полирайте обувките си със специален препарат. За полирането, което също е съществена част от вашата рутинна грижа за обувките, ще ви трябват професионални лакове за кожа, които може да откриете почти навсякъде.

Google+ Comments

NenObuvki