Трекинг дамски обувки за лято в планината

Трекинг дамски обувки за лято в планината

Туризмът се превърна в една от обичайните ни спортни дейности. Предпочитаме го заради достъпността му и лесния контакт с природата. Все повече хора започват да прекарват лятната си почивка с пешеходен туризъм до красива екопътека или любима планинска местност. Ако и вие сте сред тях, знаете, че ще са ви необходими правилните обувки, за да се насладите пълноценно на която и да е дестинация. Затова изберете трекинг моделите.

Трекинг обувки за жени и техните характеристики
По някаква причина те се наричат планински обувки. Това е много издръжлив вид обувка, която трябва да се представя добре при различни терени и метеорологични условия, включително най-взискателните, като най-високите части на планините. Струва си да търсите обувки, които предлагат издръжливост на подметката и устойчивост в горната част.

Друг проблем е комфортът. Несъмнено туристическите дамски обувки трябва да предпазват крака от вода и сняг, докато летните трябва да позволяват адекватна вентилация и да абсорбират влагата. Най-добре е да изберете модели от синтетични материали. Те съхнат по-бързо, по-устойчиви са на влага и позволяват по-добра циркулация на въздуха от кожените модели.

Някои експерти съветват, че добрите трекинг обувки трябва да са и леки, тоест да тежат около 500 г, а тези с допълнителна термо подплата – до 1 килограм.

А сега ви споделям доза вдъхновение за чудна планинска дестинация – за вас остава само да изберете коя ще посетите
ВИДЕО

Google+ Comments

NenObuvki