Удобството на домашните пантофи

Удобството на домашните пантофи

Това, че сме вкъщи, не означава, че не трябва да изглеждаме добре в домашния си аутфит. Всяка дама обича да се наслаждава на това, което вижда в огледалото, а един от най-любимите аксесоари са домашните пантофки. Те са синоним на комфорт и уют, а вече и на удобен моден елемент.

Въпреки че домашни пантофки може да намерите почти навсякъде, все пак е добре да знаете някои тънкости при избора на подходящи. Разбира се и при тях е нужно да подходите с нужното внимание, както и при избора на други сезонни обувки.

Например кой казва, че размерът няма значение? Има, особено за домашните чехли. Те трябва да най-вече удобни, затова не избирайте нито прекалено големи, нито твърде стегнати по крака. Все пак ще прекарвате голяма част от времето си с тях и не е нужно да чувствате краката си като в менгеме или гондола.

Разнообразието от модели и материали е наистина огромно. Изборът обаче зависи от личните предпочитания и сезона. Например за студените зимни дни актуални са пантофките тип ботуш. Те са пухкави, удобни, меки и най-важното – топли. Декорирани са с коледни или снежни елементи. Някои се обуват като се нахлузват, други са с връзки, а трети, по-къси модели се предлагат с лепенки.

Разбира се, от мода не излизат и вечната класика – класически чехли, затворени отпред и с отворена пета. Освен семпли модели, има и украсени с пайети, надписи или орнаменти като пухени заешки ушички.

Какъвто и модел да сте избрали, хубавото е, че може да го съчетаете с почти всичко. От пижама, до спортен екип, плюшен халат или удобни клин и тениска.

Имате ли любими домашни пантофки? Споделете какви предпочитате.

Google+ Comments

NenObuvki