Импрегниране на обувки

За да изглеждат добре, обувките трябва да бъдат поддържани целогодишно. През зимните месеци обаче, се нуждаят от още по-специална грижа. Кой не би искал ботушите или ботите му да изглеждат като току що купени от магазина, въпреки снега, леда, солта или калта? С няколко лесни трика, които ще ви споделя в следващите редове, всичко е възможно.

Едно от най-важните условия е, да използвате подходящ импрегнатор. Това е защитен безцветен слой или спрей, който не позволява на външни влияния като прах или влага да проникнат в материята. Така обувките стават по-устойчиви срещу външни влияния, а и се почистват по-лесно.

Импрегнирането е подходящо за всички видове обувки, но се използва най-вече за кожените, като процесът трябва да се извършва поне един път в месеца. Преди да започнете обаче, направете малка проверка, като нанесете импрегнант на незабележима повърхност върху обувката. Изчакайте малко, за да сте сигурни, че продуктът няма да промени цвета на обувките.

Важно е също избраният от вас продукт да отговаря на нуждите ви – за лицевата страна на обувките, за вътрешната кожа или за велур. Съобразете също и вида му – спрей ли ще бъде или кремообразен. Импрегнант в спрей е по-лесният вариант. Просто напръскайте обувките от разстояние и ги оставете да изсъхнат за известно време.

Кремообразният импрегнант може да нанесете с мека кърпичка или апликатор гъба. След като са добре покрити със защитния слой, оставете обувките да изсъхнат. Тогава вече ще бъдат готови за зимни приключения.

Google+ Comments

NenObuvki