Изберете подходящите за вас ботуши

Зима е, студено е. Отдавна сме извадили ботушите и от време на време оглеждаме новите модели в магазина.  Защото, нека не се залъгваме взаимно, всяка жена има нужда от нов чифт ботуши през зимата.

tall-boots

Искам да ви дам обаче няколко насоки за това как да си изберете подходящия за вас модел в зависимост от фигурата ви. Нужно ли е да уточнявам в тази връзка, че високите токчета удължават крака? Едва ли… всяка жена е запозната с тази зрителна измама и всяка я употребява при необходимост.

Има обаче още една височина на ботушите с изключение на токчетата. Става дума за това, докъде стигат те – до средата на прасеца ви, до под коляното, до самото коляно или харесвате онези модели, които обгръщат почти целия ви крак. Аз си имам едно правило, с което имате право да не се съгласите, но ще ви го кажа: Колкото по-дълъг е един ботуш, толкова по-къс изглежда кракът в него. Не харесвам онези, които създават илюзията, че целия ви крак е ботуш, защото за мен не изглежда достатъчно красиво и е малко театрално. Не съм имала такива ботуши и не възнамерявам да си купувам. Моите са били винаги под коляното, защото съм на мнение, че визуално изглеждат по-добре. За дамите с височина над 170 см са подходящи почти всички видове ботуши включително и тези, които стигат до коляното. А жените, които са около и под 160 см, ще посъветвам да не се спират на ботуши, които са над средата на прасеца, а да гледатпо-ниските.

Google+ Comments

NenObuvki