Знаят ли родните политици обувния етикет?

По новини и други предавания, и разбира се главно по клюкарските издания, гледаме как се обличат нашите политически представители. До колко обаче спазват протокола за избора си на обувки? Това ще бъде темата ми днес. Едно е сигурно – някои определено се справят много добре. Но има и такива, които все не успяват да съобразят облеклото, обувките и прическата си с изискванията на ситуацията. А именно:

Според етикета дамите трябва, независимо лете или зиме е, да носят затворени на пръстите и петите обувки. Приети са тънки каишки и връзки. Токчето не трябва да е по-високо от 6-8 сантиметра. Както при дамите, така и при господата цветът на обувките трябва да е с поне един тон по-тъмен от облеклото.

politicsЗадължително е дамският чорапогащник или чорапи да бъдат черни. Не се гледа с добро око на фигури или успоредни шарки. Що се отнася до мъжете, повече от наложително е да носят 3/4 чорапи, за да покриват пръсците им, когато седнат и кръстосат крака.

Като цяло е добре да се знаят и няколко неща за позата на тялото. На конференция или политическо събитие не е позволено на дамите да кръстосват колене. Подходяща е само лека кръстоска в глезените. Политиците не бива, кръстосвайки крака да показват подметките на обувките си. В Япония подобна стойка ще се тълкува като обида към домакина. На Запад е просто липса на приличие.

Е, след като споделих с вас знанията си в областта, можете сами да прецените дали родните политици се придържат към етикета, или не.

Google+ Comments

NenObuvki