Живот като на Кравиц

Живот като на Кравиц

Един от секссимволите на нашия век е поп изпълнителят Лени Кравиц. Няма да пиша за историите и наградите в музиката, нито за личния му живот, защото за тях самият той издаде книга. Темата на текста ми ще е, както казва самият Кравиц, нещо истински духовно. Хайде да влезем в неговите обувки!

Силно се впечатлих от последните интервюта, които звездата даде по случай 60-годишния си юбилей. Да, правилно прочетохте, този човек с този външен вид е на 60! Дай Боже всеки му така да е! Та, да се върна на темата. В интерютата разкрива малко повече за ежедневните си дейности и за тези по-интимните. Всъщност, за да изглежда добре и да твори, той води живот без секс. Дори признава, че не го е правил от 9 години.

Ясно е, че и аз се шокирах от това изказване и си помислих, че не е вярно. Смисъл, няма как такъв секссимвол, дори и да няма връзка, да си ляга все сам. Но после прочетох разсъжденията на Лени Кравиц и може би долових в тях истинност и ме заинтригуваха.

Според различни вярвания, сексът е вид енергия, която е от най-висшите. Тя е творяща на всяко ниво, като най-върховната е създаване на живот. Когато не я използваш често, то тя дава други сили в тялото ти и дори се канализира в създаването на супер идеи или даване на допълнителна физическа сила. Дори има и някои научни доказателства за това, които са на база хормони и прочие. Самият Лени казва, че и на него му се отразява точно по този начин, защото се събужда по среднощ зареден с енергия и започва да прави над час интензивна тренировка. После отново ляга и се събужда презареден. Използва я и за писане на текстове и създаване на музика.

От всичко прочетено, вие представяте ли си да водите такъв начин на живот и да се откажете от удоволствие в името на това да разполагате с творящата си енергия? Аз не мога да отговоря на този въпрос, защото знам само едната гледна точка и трудно мога да пречупя съзнанието си за другата. Може би това е тайната на Лени Кравиц да изглежда по този зашеметяващ начин и да създава вечни хитове. Дали някой от нас ще се осмели да го тества?

Google+ Comments

NenObuvki