Здравейте! Днес ще ви обърна внимание на ортопедичните обувки с информация, която може да спаси много от вас от неблагоприятни здравословни последици. На много места ще прочетете, че обувката е от изключителна важност за комфорта на стъпалото, всички знаем общоизвестните факти за правилната стойка или за психологическият поглед над обувките, които разкриват характера.

Аз ще ви разкажа колко здравословно е да носите правилните обувки. И по-специално ортопедичните обувки и стелки. Те са създадени с мисъл за общото физическо и психично състояние ма човека, което включва добър тонус, удобство и радост от движението. Ортопедични обувки се препоръчват главно на хора с плоско стъпало, с изкривявания или нестандартна ширина или дължина на ходилото или крака. В случая са важни, защото натоварването на стъпалото играе съществена роля в цялостната функция на опрно-двигателната система. Ако се избегне прекомерното напрежение могат да се избегнат всякакви болежки на кръста, натоварване мускулите на краката, болка в коленете или бедрата.

Pix_splay-foot-insole-600x600_grandeПовечето хора сигурно не знаят, че кракът е най-сложно устроената част от тялото. Всеки проблем на стъпалото пречи на дневните занимания. Давам за пример пришките и нараняванията, които се появяват от нови обувки. Умората на ходилото също може да бъде предизвикано не от дълго ходене, както някои често си мислят, а от височината на обувката – или твърде ниска, или твърде висока. Ортопедичните обувки, а и стелките поддържат идеалната височина от повърхността на земята, така че да се чувствате сигурни на всяка крачка.

Моят съвет е да си набавите такива обувки, или поне стелки. Ще усетите веднага разликата, особено ако сте човек, който се прибира пеша от работа, обича да прекарва време сред природата или разхожда кучето си.

 

Google+ Comments

NenObuvki