С обувки и във водата

Планирате цялата ви лятна почивка да бъде на плажа или пък искате къмпинг край езеро? Ако е така, в багажа ви задължително трябва да присъстват и подходящи обувки за вода. Но знаете ли какво трябва да се има предвид при закупуване им, кой модел да изберете и защо ще ви бъдат от полза? Прочетете в следващите редове.

С водните обувки предпазвате краката си. За целта горната им част и подметката трябва да бъдат устойчиви, а аеродинамичната форма ще улеснява преодоляването на съпротивлението на водата. Обувките също предпазват краката от остри предмети и осигуряват стабилност върху хлъзгавите подводни камъни и неравности. Много неплъзгащи се модели са подходящи и за плуване.

На плажа е обичайно да се срещат различни морски видове, медузи, миди. Те са красиви отстрани, но стъпването върху тях вече не е толкова забавно и дори могат да причинят инфекция. Как да избегнем това? Лесно е – носете специални обувки и краката ви ще бъдат защитени от дебела подметка, която ще ви изолира, а в същото време ще бъде и удобна.

За да изберем най-добрите обувки за вода, трябва да се запознаем с различните характеристики, които отделните модели предлагат. Ако решите да си купите водни обувки, трябва да обърнете внимание на подметката, кройката и материала.

Гумените например имат многобройни перфорации за отстраняване на водата от обувката и осигуряване на необходимия въздушен поток. Също така, тези модели са оборудвани с неплъзгаща се подметка. Те ще заменят джапанките, които често се плъзгат по пода на басейна например. А също така ще работят добре като плувни обувки.

А вие носили ли сте преди и какво мнението ви?

Google+ Comments

NenObuvki