Има едно много просто правило, което следва от няколко логически заключения през по-хладните месеци. А то е: оставете краката на отпочинат! Това означава без педикюр и без изтощителни процедури за извайване на петите. Логическите предпоставки за това заключение са следните: през есента и зимата всички ние носим затворени обувки и следователно прекрасно изрисувани нокти не няма да се виждат; стандартните грижи за пръсти и пети се разреждат, защото стъпалата в чорапи, меки пантофи и затворени обувки се захабяват далеч по-малко.

Педикюрът като процедура включва в себе си грижа за ходилото, оформяне на ноктите и полагане на лак. Според желанията – едноцветен или с рисунък. Идеален е за летните месеци, когато започваме да носим отворени обувки или когато искаме да покажем чудесните пръстчета на плажа. Зимата обаче носенето на лак не е необходимо. Освен това малко по-дългите нокти пречат на обувките. Оставете ноктите да си починат.

legs-socksХодилата са нежни и грижите за тях са целогодишни. Зимата обаче е достатъчно да им отделите 5 мин след или по време на къпане, за да почистите. Не забравяйте да нанесете крем преди лягане, за да хидратирате и омекотите кожата.

Защо чорапите са важни? Ходенето боси е полезно у дома, но когато времето клони към студено, рискът да се разболеете става по-голям. Топлите чорапи не само, че веднага ви карат да изпитвате по-голям комфорт, но и предпазват кожата от захабяване. Затова носете чорапи, дори и в топлите месеци, когато отказвате да имате близка среща със спарващите пантофи. Най-добре се чувства кожата в естествени тъкани. Затова избирайте и носете 100% памук. Той абсорбира влагата и не изпотява ходилата.

Google+ Comments

NenObuvki