Обувката дава завършен вид на облеклото и на цялостната ви визия. Интересно как само чрез тях можете да изглеждате от елегантни до спортни или неглиже. Нисък или висок ток, за мъжете мокасин или обувки с връзки, могат да предадат съвсем различно “звучене” на излъчването ви.

Тъкмо за това много дизайнери никога не спират да експериментират. Създават “мода” за нашите крака със същото внимание, което отделят на десетки метри плат. Толкова са прецизни към детайлите, че понякога даже прекаляват.

Когато акцентът е върху обувките можете да си позволите да сте облечена дори едноцветно и малко скучно. Важното е да не отнемате фокуса, за който сте похарчили цяло състояние. Добре направената и удобна обувка може да струва много повече отколкото горната и долната част на облеклото ви взети заедно. Не знам дали вече съм споменавала най-яркия филмов пример за тази закономерност. В прочутия “Сексът и градът” Кари Брадшоуilluminatedshoe-A.K. е напълно разорена, но обувките й са на стойност колкото апартамент в Манхатън. Не е ли ирония? Макар и филмова, бих определила като доста добра.

А ето и един пример: да ви представя фиброоптични обувки на Анастасия Радевич (Anastasia Radevich) – една от известните дами в модната индустрия. Тя не се шегува, когато става дума за дизайн. И това е само прашинка от необятното й въображение, което създава обувки като вкаменелости, имитиращи ръжда, с готически, космически или зверилни елементи.

На мен лично подобна екстравагантност ми идва в повече. Вярно е, че това не са обувки за всеки ден, но някои от тях биха изглеждали подозрително и на червения килим. Дали са шоу, или пък просто шик, оставам всеки сам да реши какво би било приложението на тази най-най-висша мода.

Google+ Comments

NenObuvki