Корейска традиция: обувки за гаджета

Едва ли сте се съмнявали, че има и такова нещо като “couple shoes” или  така наречените “обувки за двама”. Идеята е влюбени да си купят еднакви по цвят и модел обувки и да ги носят, докато са заедно. Това ще покаже на околните, че имат връзка. Съществува и друг вариант, в който се купуват специален модел с щампа, от която единият носи основната картинка, а другият я допълва. Застанали един до друг двамата правят обща илюстрация. Симпатично!

couple_shoes_by_chattai-d4qw8goИдеята толкова се харесва в Южна Корея, че се превръща в нещо като традиция между гаджета. Особен интерес буди сред гимназистите, заради онзи вълнуващ момент, в който двама обявяват именно по този начин, че вече официално са обвързани. Следват редица снимки в социалните мрежи и за по-малко от час всички разбират коя е двойката на деня.

Постепенно модната да-носим-еднакви-неща вълна се разпространява, макар и с не толкова голяма популярност, в Европа и Америка. Известни личности се появяват на публични места с поръчкови обувки със сходни елементи, като, независимо модела, мъжките и дамските се съчетават в идеален синхрон.

Друг случай показва докъде още може да се простре креативното “влюбено” мислене. То обаче няма за цел толкова афиширане, колкото тайно забавление за сметка на околните, които се чудят какво става и защо онези двамата така загадъчно се подсмихват. Ами, усмихват се, защото всеки е написал името на другия на подметката на собствените си обувки… и чака някой по-наблюдателен да го забележи. Ех, младежки трепети!

Google+ Comments

NenObuvki