Полезни ли са групите за препродаване на вещи и обувки в социалните мрежи?

Полезни ли са групите за препродаване на вещи и обувки в социалните мрежи?

Хей, запознати ли сте с навлезлите от няколко години групи в социалните мрежи, където може да продадеш запазени дрехи, обувки или вещи, които не носиш, или пък да закупиш такива на достъпна цена? Аз лично членувам в няколко такива и за момента не съм имала проблеми с доставката или качеството на артикула, макар че съм чела много коментари за злоупотреби и некоректност. Но все пак, както всичко в живота – Риск печели, риск губи.

Все пак моето мнение е, че тези групи са много полезни както за нас, потребителите, така и за околната среда, тъй като вместо да се произвеждат нови дрехи, се използват вече произведени, но в добро състояние. Това намалява нуждата от нови производства и използване на ресурси.

Освен това, групите за препродаване на дрехи и обувки позволяват на хората да купуват качествени дрехи и обувки на по-ниски цени. Това може да бъде полезно хем за бюджета, хем за самочувствието – с придобиването на качествени и модерни дрехи и аксесоари.

Друго, което тези групи предлагат, е възможност за комуникация между хора с подобни интереси, които да споделят своите идеи и опит в областта на модата и стила.

Въпреки това, е важно да се отбележи, че като всяка друга онлайн дейност, групите за препродаване на дрехи и обувки могат да имат и рискове, като например измами чрез фалшиви профили. Разбира се, за целта се предприемат редица мерки, като се установяват и правила на групата, с които всеки в нея трябва да бъде запознат и да спазва.

А вашето мнение какво е?

Google+ Comments

NenObuvki