Празнуваме семейството

Празнуваме семейството

Семейство – дори само при споменаването на тази свята думичка, усещаме чувство на сигурност и благодарност, а нежна обич изпълва сърцата ни. Днешната дата е специална, защото освен че празнуваме Въведение Богородично, отбелязваме и Деня на християнското семейство. В следващите редове ще ви разкажа как аз и близките ми празнуваме.

Една от традициите ни на този ден е да отидем на църква и запалим свещичка с молба за здраве, щастие и благоденствие за всички. След като се приберем вкъщи, започваме с подготовката на любими вкусотии за малки и големи. Тъй като сме почитатели на десертите, всяка година разнообразяваме менюто. За днес например ще приготвим десерт с шоколад и тиква, чиято рецепта открих случайно в сайта на bonapeti и която ще споделя с вас, в случай, че търсите вкусно вдъхновение: https://www.bonapeti.bg/recepti/desert-s-tikva-i-shokolad/

След като всичко е готово, със семейството ми се събираме на обяд или вечеря. Обожаваме тези моменти заедно, защото създаваме спомени и засилваме връзката по между си. Препоръчвам ви да направите същото – бъдете заедно, забавлявайте се, говорете си, играйте настолни игри или гледайте хубав филм. Гарантирам ви, че това време е безценно, а споменът ще остане завинаги в съзнанието и в сърцето ви.

Google+ Comments

NenObuvki