skirtsДнес отново ще се пренесем в офис средата и неизречените правила на работното място, които, ако не спазвате, може да станете обект за коментари и неприятни забележки.

Вече съм писала за правилата на офис токчетата и какви е най-добре да носим на работното място, затова днес ще се съсредоточа върху друг типично дамски елемент от облеклото. Досетихте ли се вече, че става дума за полата?

Полата може да е много стилна и много представителна, но също така може да се окаже неподобаващ избор в определени ситуации, затова внимавайте, предстои да разкрием нейните тайни.

Първо, няколко думи за дължината. Най-важното, което е нужно да запомните е, че никога не трябва да носите прекалено къси поли. Без мини жупи или нещо подобно, моля ви. Идеалната дължина за пола е няколко пръста над коляното и особено за по-ниските дами, защото визуално издължава краката. Дължината до коляното седи добре, но запомнете, че тя пък визуално скъсява фигурата и е по-подходяща за по-високи жени. Дългите до земята поли стоят много красиво и особено с високи обувки, но имат по-бохемско излъчване, така че преценете какво впечатление искате да оставите. До тук с дължината…

Следват няколко думи за видовете поли на работното място, защото не само дължината, но и вида кройка е от значение. Тесните поли в стил “молив” имат силно професионално излъчване и са леко консервативни. Правите са красиви, но тъй като са по-обикновени като кройки, комбинирайте ги с цветна блуза или си купете права пола, която да е с по-интересна шарка. Разкроените поли имат леко ретро излъчване и са по-артистични от изброените до тук, стоят много добре, ако се носят с горна талия. Често казано не препоръчвам плисето или полата стил “балон”, защото мисля, че са по-подходящи за приятелски излизания или срещи, но не и за работа.

Това е от мен. Дано съм ви била полезна и интересна 🙂

Google+ Comments

NenObuvki