Златни правила при избор на обувки

Пазаруването на обувки е женска страст от висша степен! Обичаме ги, носим ги, наслаждаваме им се, когато ги обуем, понякога ги колекционираме. Подаряват ни ги, купуваме си ги сами и т.н… Всеки от нас, било то мъж или жена, има потребност да обуе краката си в нещо. Затова днес ще ви дам няколко насоки как по-лесно да изберете по-подходящите за вас обувки.

Women-and-shoes-710x508Първо, запомнете, че всеки от нас има различен крак. Стъпалото е може би най-сложно устроената част от тялото ни, защото е пригодено да носи тежестта ни през целия ни живот. В този ред на мисли съвсем нормално е, че стъпалото ни се променя постоянно. То се деформира и изменя с течение на времето. Когато стъпваме на него, се сплесква. Ето защо е важно преди да купите каквито и да е обувки, първо да ги пробвате и да се разтъпчете леко в магазина. Уверете се, че кракът ви се чувства комфортно, обувката не стяга или не хлопа.

Когато говорим за високи обувки с ток, най-важното правило е стъпалото ви да приляга идеално на подметката. Усетете цялата извивка на обувката, нека сводът на стъпалото ви легне удобно. Само така ще си гарантирате по-малко умора. В противен случай цялата тежест на тялото ви ще пада върху пръстите и петата, което неминуемо води до болка.

Нека ви дам още един съвет. Избирайте обувките си следобед или вечер. Не поради друга причина, а защото сутрин кракът е отпочинал, а след цял ден работа е възможно леко да се е подул или да е подпухнал. Пробвайки обувки така, си гарантирате, че в последствие няма да започнат да ви умаляват в рамките на деня и да “стискат” крака ви като в менгеме.

Въпреки, че всички жени сме податливи към обувно пристрастяване, личната ми препоръка е да не си купувате прекалено екстравагантни, а по-скоро такива обувку, които знаете къде и кога бихте носили. Разбира се, че трябва да имаме 2-3 чифта официални, 2 чифта боти, 2 ботуши, сандали и т.н., но нека те реално стават за носене. Кажете ми, имате ли поне един чифт, който си седи неотворен в гардероба? Ако имате – не повтаряйте тази грешка. Не е необходимо да давате парите си за нещо, което няма да носите.

Що се отнася до цветовете – тук можете да експериментирате. Те не са свързани с удобство, а по-скоро с нюх за съчетаемост. Важно е обаче, първо да си купите обувки в неутрални цветове, а едва след това да рискувате с по-шарени. Така ще знаете, че има какво да обуете дори когато закъснявате, бързате за някъде, обличате се и излизате със скоростта на светлината.

Google+ Comments

NenObuvki